Претрага

Ирска и Енглеска без пораза

Ствари су све више јасније након шест одиграних утакмица. Ирци су за сад врло убедљиви, док су остале екипе на сличном нивоу.

Након два одиграна кола, ствари су мало јасније на табели. Енглези и Ирци су без пораза. Французи и Шкоти имају половичан учинак, док су Велшани и Италијани без победа. Али уколико не рачунамо мечеве Ирске која је на обе утакмице била убедљива, сви мечеви су били изузтено занимљиви, неизвесни и са малом разликом. Ирце смо изузели јер тренутно играју невероватан рагби, и у офанзиви и у дефанзиви.

Француска одлази из Единбурга са пленом

Ова утакмица је била идеална за шкоте да коначно направе искорак у константности и да остварују добре резултате у низу. Добро су и почели након одличне акције и развили добар напад већ у 6. минуту након бокс кика Бена Вајта. Жалибер није био сигуиран у хватању лопте, која је брзо дошла до шкота који су кренули у муњевит напад. Уследила је убојита акција линије са нападима у позадини, где је прво Патернос додао офлоуд до Џонса, а он до Вајта који постиже есеј на утакмици. Фин Расел је био сигуран у шуту за 7-0. Затим Французи преко Рамоса успешно претварају казну за 7-3. Поново Расел повисује резултат из казне на 10-3, па убрзо и на 13-3.

Фото: France 24

Французи су у 30. минуту кренули у одличан напад испред есеја Шкотске. Након неколико фаза скрама, брза лопта је отишла на крило где је искусни Фику добио добру лопту и имао поприлично простора испред себе, што је материјализовао без превише проблема. Рамос је био сигуран у шуту за 13-10, што је био и коначни резултат на полувремену.

У другом делу меча се чинило да ће коначно Шкотска да преломи меч у своју корист. Посебно када је Алдрит изашао из игре у 49. минуту због повреде. У 57. минуту Расел погађа казну и повисује на 16-10. А онда у 69. минуту Французи освајају свој скрам, затим нападају на затворену страну, након једне фазе скрама, Легарек додаје до Бјел Биарија који шутира и хвата грабер за есеј. Француска преокреће резултат на мечу након успешног шута Рамоса 17-16. Затим Рамос погађа казну за 20-16 у 76. минуту. Онда крај меча када су шкоти имали две одличне прилике, једна када је Кајл Роув пробио линију одбране Француза у 78. минуту где је судија свирао напред лопту на десетак метара од есеј линије. Одмах у следећем нападу ФРанцузи освајају свој скрам, након ејдне фазе Фин Расел стартује на Легарека, лопта одлази пар метара уназад и шкоти успевају да је освоје. Затим лопта долази до Скинера који се закуцава, обе скипе се радују. Судија и ТМО доносе одлуку да није било довољно доказа да је постигниут есеј. Француска побеђује.

Енглези се мучили, али на крају победили

Било је врло интересантно видети како ће Енглези изаћи на крај са младом и полетном екипом Велса. Почетак дефинитивно није обећавао јер је Чесум у 10. минуту добио жути картон. ЗАтим у 16. минуту Велшани сјајно праве мол после успешног аута и крећу да гурају Енглезе, који тај исти мол обарају. Судија досуђује казнени есеј и Рут добија жути картон. У тим тренуцима резултат је 7-0 за Велс уз два играча више. А онда уз два играча мање, Енглези освајају свој скрам на пар метара од есеја Велса, Бен Еарл подиже лопту и пролази кроз неколико играча Велса и постиже есеј за 7-5. Потом Форд прави покрет телом и Дајер долази први до лопте. Судија досуђује да нема шута за Енглезе. Онда у 37. минуту Томи Рефел одлично пробија и додаје лопту офлоудом Вилијамсу коме ситуација 2 на 1 нису проблем, који асистира Ману који постиже есеј. Лојд је успешно претворио за 14-5 што је и резултат на полувремену.

Фото: The Telegraph

У другом делу меча су само Енглези поентирали. Прво је Форд био сигуран у 47. минуту из казне. Онда у 63. минутунглези развијају напад на есеј линији Велса, где лопта долази на крило до Дингвала који постиже есеј за 14-13. У 71. минуту Форд је супешан из казне за 16-14, што је и каначан резултат на крају меча.

Убедљива Ирска не стаје

Ирци су наставили са добрим партијама од прошле недеље. Нису ни чекали превише. Кроули је већ у 6. минуту постигао есеј након доброг соло продора. Италијани су били у дефанзивном положају читав меч, где су једино на почетку запретили из казне, до краја нису имали прилика да постигну поене. У 23. минуту је Ирска кренула у одличну тимску акцију, лопта је брзим додавањима дошла до Ширана који на крилу није имао превише проблема да поентира. Кроули је био сигуран у трансформацији за 12-0. У 36. минуту на самој есеј линији Италије, Ширен се спремао да узме лопту и крене у пик енг го, успешно јесакрио намеру и додао до Конана који постиже трећи есеј на мечу. Кроули је био сигуран за 19-0, што је и резултат на полувремену.

Фото: The Telegraph

У другом делу меча није било превише промена у односу на прво полувреме. Ирци су у 55. минуту постигли есеј преко Хеншао, али га је судија поништио због додатног покрета на земљи. У 67. минуту Меноћело добија жути картон због саплитања Лоува. Ирци затим развијају одличан напад у 61. минуту, где лопта долази на крило до Лоува, који је добија у пуном трку у висини линије 22 метара Италије. Затим усеца и издржава четири играча у контакту и постиже есеј. У 77. минуту Неш постиуже нови есеј Ирске након брзе акције, Кроули успешно трансформише за 36-0. До краја меча Гибсон Парк је имао идеалну прилику за постизање есеја,али му је испала лопта, па је судија свирао крај меча.

Табела:

Поз (Pos)Екипа (Team)У(GP)П(W)И(L)Н(D)ПФ(PF)ПА(PA)ПД(PD)БП(BP)Б(Pts)
154101446084420
253111281226115
35320118123-5214
452301151150412
5522192126-34111
6505092143-5144

Парови 3. кола: