Претрага

Орлови дочекују Турску у Старчеву │ 3 кључне ствари за победу

Градски стадион у Старчеву ће још једном бити домаћин рагби репрезентацији Србије. Идеална прилика за све љубитеље рагбије да подрже Орлове против увек неугодне Турске.

Србија после дуго времена игра код куће

Некако је жреб и систем такмичења испао такав да је прошло нешто више од годину ипо дана од последње утакмице на домаћем терену. Чисто да подсетимо да је првобитно у Ц групи конференције требала да се такмичи и Црна Гора, која је одустала, па је у групи остало четири екипе. Упрааво смо на тој утакмици требали да будемо домаћини. Било како било, чекању је дошао крај и коначно имамо прилике да гледамо и бодримо национални тим код куће.

Шта нам доноси победа против Турске

Победа нам не доноси резултатски много тога. Након пораза од Молдавије без освојеног бонус бода, нисмо баш у доброј ситуацији да се пласирамо у плеј оф за Трофеј групу. Ипак победа нас враћа у победоносни колосек и сасвим сигурно ће нам дићи морал пред тешко гостовање у Бугарској. Репрезентација Србије је пре меча са Молдавијом имала низ од 6 победа. Србија дефинитивно има улогу фаворита против Турске. У свим досадашњим мечевима у рагбију 15 смо побеђивали са бонус бодом.

Информације о утакмици:

Место одржавања: Старчево, Србија

Стадион: Градски стадион у старчеву

Датум: 13.04.2023. године

Почетак утакмице: 14.00 часова

Температура: Претежно сунчано, 27 степени

Фото: Вања Бејин

Корисне информације

Иако је почетак меча у 14 часова, потрудите се да дођете нешто раније на меч, немојте темпирати да стигнете тик пред почетак утакмице како бисте избегли гужву. Испред стадиона има паркинг, уколико раније дођете, имаћете прилике да се паркирате близу трибина, нећете губити време тражећи паркинг место. Обично сви гледају да дођу тик пред почетка меча, па уме да настане гужва и може да се деси да пропустите уводни део меча.

Иако стадион има покривену трибину, имајте на уму да ће бити поприлично топло. Препоручујемо да понесети неку капу и освежавајуће пиће. Мада освежавајући напитак ћете моћи да купуте и на стадиону. Најављена температура је 27 степени, што уопште није уобичајено за овај период.

Како гледати меч уживо?

Уколико нећете бити у Старчеву, меч можете испратити у директном преносу преко сајта Европске рагби федерације. Незгодно је то што морате да имате налог на сајту и да се пријавите уколико желите да гледате пренос. Препоручујемо да испратите и јутјуб налог Европске рагби федерације, можда ће бити доступно и ту испратити меч.

Фото: Вања Бејин

3 кључне ствари за победу

Дисциплина, брзо истрчавање на лопту и покривање терена након шута

Турска игра поприлично архаично рагби 15. њихова игра изгледа као да играју рагби 7. Из 22 метара казне изводе као у седмици из руке, не шутирају у аут. Уколико нисте дисциплиновани у одбрани, могу врло често да вам направе озбиљан проблем, јер имају врло спремне и брзе играче. Ипак против такве игре није претерано тешко спремити стратегију, само је потребно бити довољно сконцентрисан у реализацији.

Турци играју неконвенционално, јако често ситуације решавају нерезонским шутевима који могу да буду врло опасни. Сматрамо да је потребно вршити притисак на њихов напад брзим истрчавањем на лопту, где би им давали минималнио простора за било какав вид креирања напада. То би их натерало на шутирање. С обзиром да не играју превише рукама, могли би више играча да повучемо у поље да бране шут и учествују у контранападима. У таквој игри Турска нема шансе против нас и јако тешко може да одговори на наше брзе нападе.

Фото: Вања Бејин

Притисак на противнички аут и скрам

Искористити сваку прилику да се направи притисак на њихов скрам и аут. Уколико им пореметимо проток лопте и ограничимо их на то да немају ширину у игри, немају шансе против нас. Турска није екипа која може ефикасно да одигра у дефанзиви и која живи од одбране. То треба максимално да искористимо. Сваки притисак у статици, искомбиновати са брзим истрчавањм у одбрани, што би требало да повећа наш посед лопте.

Нападати простор око рака

Просто и једноставно, Турска слабо брани простор око рака и то је прилика за искусног демија кога ми имамо, да направи поприличну разлику. Зато је увек добро да деми има подршку у случају да успе да пробије линију одбране и освоји добар део терена.