Претрага

Србија против Бугарске у Софији │ Састав играча

Србија завршава такмичење у Конференцији група Ц против јако селекције Бугарске. Меч се игра на стадиону Васил Левски са почетком у 14 часова по нашем времену.

Крај такмичења у Конференцији Ц

Са овом утакмицом завршавамо такмичење у Конференцији Ц за ову сезону. Немамо информацију да ли ће бити испадања у нижи ранг, ал верујемо да неће, јер је у нашој конференцији наступило 4 екипе уместо 5. Да подсетимо укупно има 4 конференцију у нашем рангу такмичења и то А Б Ц и Д. За сада је репрезентација Србије забележила два пораза и уколико не успе да изненади Бугарску, завршиће са три пораза у три меча на последњем месту. Што ће бити помало изненађујуће јер смо у претходна два циклус били у врху табеле.

Колико је јака Бугарске?

Можда и најјача Бугарска репрезентација икад предвођена Ивановом и Николовим. Да не заборивимо и још многе друге. Када је Роман Балзас сео на кормило Бугарске, окренуо је национални тим наглавачке. Бугари су у једном тренутку играли у девелопменту и били у поприлично лошем положају. Ипак напоран и предан рад је уродио плодом, и Бугарска је сада једна од најбољих репрезентација у свим групама Конференције.

Уз резултате је дошла и фантастична промоција, где је национални рагби тим препознат као тим који побеђује. Играју на великим стадионима, тренирају у одличним условима, представљени су у медијима као озбиљан тим који постиже озбиљне резултате. Свако жели да буде део тог ексклузивног тима. Нон стоп унапређују тим играчима из свих делова света. За овај меч ће по први пут играти стуб који наступа у Шпанији и играч друге линије који наступа у Канади. Репрезентација има стручни штаб и људе који се брину о њој дугорочно. Национални тим је изнад свега и главни приоритет, али и огледало рада свих националних савеза.

Шта можемо да очекујемо од утакмице?

Требамо бити реални и не очекивати много тога. Да смо у прилици да саставимо најјачи тим па и нечему да се надамо. Овако требамо да будемо реални и да пруживо свој максимум. Оно шта треба нас да интересује је да остваримо замисли свог стручног штаба и да одиграмо у складу са нашим планом игре. Морамо бити сконцентрисани и дисциплиновани. Не смемо дозволити себи психички и физички пад као против Турске. УКолико успемо то да изведемо можемо бити задовољни нашим наступом.

Фото: Тијана Весовић

Колико је јак наш тим?

Немамо најјачи могући тим, али екипа Мишела Миловића која ће истрчати на мегдан Бугарској је поприлично јака. Скуп младости и искуства, можда мало више младости. Мала је вероватноћа да ћемо успети да остваримо позитиван резултат, ал тако се мислило и на јесен 2021. године када смо за длаку поражени 14-11. Победа мора да се овери на терену, нема ту пуно филозофије.

На овом мечу ће дебитовати Јован Јанићијевић и Лазар Јелисавчић. Лазар је наиме први играч из класе 2006 који је дебитовао за сениорски национални тим, поприличан подухват и успех, започети каријеру као врло млад играч. Он је фактички и даље У18 јуниор. Честитамо.

Када би погледали колико има У23 играча, добили би бројку од 8, што за рагби уопште није лоше. Млади ће имати прилику да стекну искуство против врло јаког противника.

Видећемо како ће наша трећа линија успети да покрије простор, поготову у дефанзиви. Огроман изазов за врло младе Данијела Стојановића, Уроша Пуцара и Кипријана Ђорића. Линија је нешто искуснија, јер у њој наступа прекаљени Александар Ђорђевић, Предраг Кеглић, Бојан Чечарић, Антоан Јововић и капитен Игор Дејановић.

Састав Србије:

1 │ Стуб │Владимир Ђукић │РК Рад │Србија

2 │ Талонер│Миљан Николић │ БРК Црвена Звезда │ Србија

3 │ Стуб │Драган Матијевић │ Роундхегијанс Лидз │ Енглеска

4 │ Друга линија │Урош Јевђенијевић │ РК Рад │ Србија

5 │ Друга линија │Реља Пећанац │ РК Рад │ Србија

6 │ Крилни │Кипријан Ђорић │ Донау Беч │ Аустрија

7 │ Крилни │Урош Пуцар │ Маси │ Француска

8 │ Чеп │Данијел Стојановић │ РК Рад │ Србија

9 │ Деми │Јанко Земун Милинковић │ РК Лихенштајн│ Лихенштајн

10 │ Отварач │Александар Ђорђевић │ БРК Црвена Звезда │ Србија

11 │ Крило │Бојан Чечарић │ Амершам и Чилтерн│ Енглеска

12 │ Центар │Драган Кокановић │ БРК Црвена Звезда │ Србија

13 │ Центар │Предраг Кеглић │ БРК Црвена Звезда │ Србија

14│ Крило │Антоан Јововић │ Мерињак │ Француска

15 │ Аријер │Игор Дејановић │ РК Партизан │ Србија │ капитен

Финишери:

16 │ Талонер │Владимир Јанићијевић │ РК Војводина │ Србија

17 │ Стуб │Јован Јанићијевић │ РК Војводина │ Србија

18 │ Друга линија │Лазар Јелисавчић │ БРК Црвена Звезда │ Србија

19 │ Крилни │Александар Мађановић │ БРК Црвена Звезда │ Србија

20 │ Крило │Станислав Љубичић │ РК Рад │ Србија

21 │ Центар │Немања Лазић │ РК Крушевац │ Србија

22 │ Стуб │Петар Павловић │ РК Дорћол 1998 │ Србија

23 │ Стуб │Иван Родић │ БРК Црвена Звезда │ Србија

Селектор: Мишел Миловић

Тренер: Марко Жеравица

Тренер: Марко Јанковић

Доктор: Енес Исаки

Менаџер: Горан Вуковић

Информације о утакмици:

Место одржавања: Софија, Бугарска

Стадион: Стадион Васил Левски

Датум: 20.04.2023. године

Почетак утакмице: 14.00 часова

Температура: Претежно сунчано, 16 степени

Како гледати утакмицу?

Утакмицу можете испратити у директном преносу преко сајта Европске рагби федерације. Немојте заборавити да је потребно да имате свој налог регистрован на сајту и да треба да се улогујеме.

Простији начин како можете пратити Орлове је преко јутјуба. Имате видео записа на каналу Европске рагби федерације. Уколико не можете да га нађетеи имате проблема да лоцирате видео запис, ми смо за вас нашли линк.